Handboek continu leren & verbeteren

“Zo hebben we het altijd gedaan, dus daar is niets mis mee!”. Hoor jij dit wel eens in jouw organisatie? Een teken dat mensen in de organisatie niet snel open staan voor continu leren & verbeteren.

Toch veranderd de wereld om ons heen continu. En dat zorgt ervoor dat wij ons ook aan moeten passen op deze veranderende wereld. Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie mee gaat met deze veranderende wereld?

Gezamenlijk visie & plan

Waar staat jouw organisatie voor? Waar wil je naar toe? En hoe worden de missie & visie doorvertaald naar afdelingen en teams?

We vinden het belangrijk dat iedereen in de organisatie weet waar de organisatie voor staat & gaat. Zo creëer je vrijheid hier naar te handelen, in plaats van ‘wat management zegt’

Dit doen we door samen sessies & workshops te organiseren. Door organisatieplannen te maken, of sessies waarin we samen complexe opgave analyseren.

Jullie organisatie in beeld

Als het doel helder is brengen we jouw organisatie in beeld. We geven complexe processen eenvoudig weer, zodat het voor iedereen duidelijk is hoe er nu invulling wordt gegeven aan die processen.

We maken, daar waar kan, gebruik van onze standaard blueprints die een basis vormen, zodat we het wiel niet opnieuw uitvinden. Vanuit hieruit ontwikkelen we dit beeld door specifiek voor jullie organisatie.

Een gigantisch karwei? Absoluut! Daarom bepalen we de scope samen en leggen we focus op de belangrijkste punten. Zo houden we het samen behapbaar.

Inzicht & Monitoren met data

Hoe weet je hoe het met jullie organisatie gaat? Welke resultaten heb je al wel (of niet) behaald? En hoe staat het er bijvoorbeeld financiëel voor?

Het beeld van jouw organisatie onderbouwen we met data. Hierdoor worden knelpunten duidelijk, en kunnen we terugkijken naar processen & resultaten.

Daarnaast zorgen we dat technisch de basis op orde is. Denk aan een centrale plek waar data ter beschikking komt (bijv. data warehouse), of het maken van perfecte datasets waar mensen mee uit de voeten kunnen.

Ruimte maken voor verbeteren

Maar wat moet je dan met die inzichten? Hoe kun je deze informatie gebruiken om te leren?

We moeten samen ruimte maken voor verbeteren. Voor het verbeteren van de registratiesystemen. Voor medewerkers om nieuwe dingen te leren. En ruimte om processen en werkwijzen aan te passen op dat wat we leren uit de data.

Integreren in jullie DNA

“Maar zo doen we het altijd”. Ons werk zit erop als leren & verbeteren onderdeel is van jullie DNA. Dat het niet afhangt van een aantal personen, maar dat het vanzelf gaat.

Makkelijk? Nee, vaak niet. Leuk? Dat wel!

DNA verandert niet snel. Daarom geven we jullie de handvatten om aan de slag te gaan, ontzorgen daar waar nog noodzakelijk en plannen vervolgens regelmatig met jullie een vinger-aan-de-pols gesprek om te vragen hoe het gaat.

Zo ben je ons niet direct kwijt, maar bouwen we samen af.

Dit artikel wordt de komende tijd verder uitgebreid

Elke twee weken een cadeautje in je mailbox?

Onze nieuwsbrief helpt je om beter met data om te gaan, door tips de geven die je direct kunt inzetten. Precies op de manier zoals je dat van ons geweld bent. Simpel, effectief en met een vleugje humor.